Kebun Bahagia Bersama: Tigger joins in KBB Team Members

By Abdul Razak on 8:46 AM

comments (0)

Filed Under:

Kebun Bahagia Bersama: Tigger joins in KBB Team Members

 Salam Diana. Benih Nasturtium Available lagi tak...kalau ada reserve me 3 pek pls...

Thank You Lynn : growing and being

By Abdul Razak on 5:47 PM

comments (0)

Filed Under:

Jutaan Terima Kasih Buat Lynn yang bagi pelbagai benih bunga. i'm really so impressed Lynn.



Cameron Highland 23 Mei 2013

By Abdul Razak on 12:36 AM

comments (2)

Filed Under:

Pokok yang sempat saya beli di Mardi Agroteknogi....Harganya amat berpatutan dan boleh dikatan murah. kerana saya tak dapat harga seperti di Cameron Highland di Taiping, Perak.










Lavender Garden & Rose Valley Di Cameron Highland






















Corm Gladiolus

By Abdul Razak on 4:05 AM

comments (1)

Filed Under:

 Corm Gladiolus yang di semai seminggu yang lalu...

 Gladiolus Priscilla yang berusia seminggu 
Periwinkle yang di semai dari benih dah mula berbunga..


Hari ini dapat benih dari Mukah, Sarawak

By Abdul Razak on 5:45 AM

comments (2)

Filed Under:

Hari ini rasa happy sangat kerana dapat benih FREE dari seorang kawan yang baru saya kenali 5 hari di Gardening Talk kat Facebook.Tak sangka ada juga orang baik hati macam dia.

Asalnya saya minat kat pokok bunga yang dia tanam...saya cuma tanya kat mana dia dapat pokok bunga yang tak pernah saya tengok. dia pun terus offer kalau nak benih dia boleh kasi.pokok yang saya tertarik adalah pokok morning glory ini.

ini antara benih adenium yang diberi kawan dari Sarawak...banyak benar bagi benih adenium. Katanya ada lebih dari 10 jenis spesis yang berbeza. ini antara spesis benih adenium yang di beri oleh beliau. ini adalah koleksi pokok beliau..






Terima kasih yang tidak terhingga kepada kawan yang baru saya kenali dari Sarawak kerana bagi benih kepada saya. hubungan kami baru 5 hari saja , itu pun melalui Gardening talk kat facebook.Nama beliau terpaksa dirahsiakan kerana beliau tak mahu nama nya diberitahu kepada umum.Terima Kasih....semoga rezeki beliau bertambah lagi....




Dia adalah seoarang doktor yang minat gardening. dan suka berkongsi benih dengan rakan-rakan.tapi tak sangka kenalan kami baru 5  hari tak sangka saya pun dah jadi rakan baik beliau. Terima kasih  Doktor. 


Snap Gambar tanaman disekitar rumah....

By Abdul Razak on 10:10 PM

comments (0)

Filed Under: